Logo Universiteit Utrecht

Educate-it bij Geesteswetenschappen

Wat is een ELO?

Meer over ELO bij Educate-it UU Educate-it GW

Een elektronische leeromgeving (ELO) is een digitale werk- en leerplek waarin het leerproces van studenten wordt ondersteund door informatie uitwisseling, discussies (peer)feedback, toetsen etc. Een ELO is via internet altijd toegankelijk. Door het correct inzetten van een ELO kan het onderwijs effectiever en efficiënter vormgegeven worden. Binnen de Universiteit Utrecht wordt gebruik gemaakt van de elektronische leeromgeving Blackboard.

Direct naar Blackboard

Aan de slag met Blackboard

Er is een directe koppeling tussen Osiris en Blackboard, die er voor zorgt dat docenten en studenten toegang hebben tot de juiste cursusomgevingen. Docenten bepalen zelf de inrichting van hun digitale leeromgeving voor hun cursus, en wanneer deze toegankelijk wordt voor studenten.

Voor technische – en didactische ondersteuning en advies kunnen docenten terecht op de supportsite van Blackboard en bij de facultaire ondersteuning.

Supportsite Blackboard E-mail Blackboard support GW

Trainingen Blackboard

Er worden ook trainingen aangeboden over Blackboard:

De facultaire ondersteuners voor Blackboard kunnen altijd worden benaderd voor vragen of individuele afspraken via elo.gw@uu.nl. Ze bieden daarnaast ook enkele trainingen per jaar aan over specifieke onderwerpen.

Direct aanmelden E-mail Blackboard support GW

Het COLUU biedt per jaar workshops aan over de verschillende Collaboration tools van Blackboard, waaronder:

  • Discussion Board;
  • Peerfeedback;
  • Wiki;
  • Blog & Journal;
  • Virtual Classroom & Chat.

Direct aanmelden

Het Centrum voor Onderwijs en Leren heeft enkele zelfstudiemodules ontwikkeld die ingaan op enkele tools van Blackboard.

Naar de zelfstudiemodules

Andere trainingen en workshops