Logo Universiteit Utrecht

Educate-it bij Geesteswetenschappen

Wat is e-assessment?

Meer over E-assessment bij Educate-it UU Educate-it GW

Grootschalig toetsen op de Uithof

Digitaal toetsen biedt de gelegenheid om snel en gemakkelijk formatieve en summatieve toetsen (op kleine én grote schaal) af te nemen. GW neemt online toetsen af via Blackboard in de computerleerzalen in de binnenstad. Het is nu ook mogelijk om in een beveiligde omgeving digitale toetsen af te nemen met Chromebooks in het Educatorium, waar maximaal 680 toetsplekken zijn.

Kleinschalig toetsen in de binnenstad

Vanaf nu is zaal 1.13 op Drift 23 geschikt om kleinschalig digitaal te toetsen. Digitaal toetsen was al mogelijk in het Educatorium op de Uithof, met 680 toetsplekken. Op Drift 23 is plek voor 30 studenten. Dit is handig voor afname van toetsen voor kleine groepen en voor toetsen met extra-tijders, herkansingen en digitale inzage. Roosteren gaat via dezelfde weg als een normale digitale toets, zie daarvoor het tijdspad.

Remindo

Binnen de Universiteit Utrecht wordt digitaal getoetst met de toetssoftware Remindo. Ervaar zelf de mogelijkheden van een digitale toets met Remindo en maak hier een demotoets.

PROBEER DE DEMOTOETS SUPPORTSITE REMINDO

Zelf aan de slag!

  • Weten hoe je een toets digitaliseert of een (grootschalige) toetsafname organiseert? Ga dan naar de E-assessmentpagina van het UU-brede programma Educate-it.
  • Wil jij ook je toets digitaliseren (in Remindo of Blackboard) of wil je meer weten over (grootschalige) toets afnames met Remindo?
    Neem contact op met Educate-it GW!
  • Kijk alvast naar het tijdspad voor een korte planning van een digitale toets!